Новини

 

ЛЕВСКИ ЩЕ ИГРАЕ ЗА ПЪРВИ И ПОСЛЕДЕН ПЪТ С ЛЕГЕНДАРЕН ЕКИП


15.09.2015, 17:09
НОВИНИ

Исторически момент ще бележи приятелския двубой между Левски и Юргорден, с който ще бъде отбелязана 50-годишнината от първото участие на Левски в европейските клубни турнири. Футболисти на представителния отбор на Левски ще играят за първи и последен път с легендарен екип на отбора.

Историята на този екип датира от 1965 г., когато отборът на Левски става първенец на България и клубът прави специален екип за отборната снимка на шампионите. Веднага след това ръководството подарява фланелките на играчите и те никога не се появяват в официален мач с тях. Но две пощенски картички – едната със целия тим, а другата с Георги Аспарухов – пуснато от „Български пощи” в милионен тираж, превръщат тази фланелка в легендарна в съзнанието на милионите фенове на клуба.

Тази митична фланелка сега е материализирана специално за мача с шведския Юргорден. Срещата е на 10.10.2015 г. на националния стадион Васил Левски. Тя ще се предлага свободно за вскичи привърженици в две версии.

Първата е РЕТРО, която преследва максимална автентичност и има съвсем леки промени, заради събитието, за което се прави. Тя е от висококачествена памучна материя, няколко бродерии и етикети, никакви комерсиални брандове и за радост на всички – легендарния номер 9 на гърба.

През месец октомври, с огромно нетърпение, очакваме и СПОРТНАТА версия на фланелката, която се произвежда от клубния партньор Joma. Тя е изработена от модерна полиестерна материя и именно с нея отборът ще излезе за двубоя с Юргорден.

Феновете може да закупят ретро-версията на фланелката от 15.09.2015 г. от магазина на бул. „Тодор Александров” 23, както и от онлайн магазина www.fanshop.nkp.bg

Снимка от пресконференцията на ст. Георги Аспарухов по повод организацията на юбилейната среща между Левски и Юргорден. Участват Васил Колев, Николай Козарски, Димитър Костадинов, Антони Джамбазов и Ивайло Кючуков.

Ретро фланелката ще се продава на цена 50 лева, а спортната на 72 лева. И двете ще бъдат пуснати в лимитиран тираж от 1000 бройки.